donderdag 27 december 2007

Lord of the Rings, maar dan met vogeltjes

Onlangs heb ik het boek De Vloek van de Eksters van Clive Woodall uitgelezen. Ik heb het vorig jaar op Het Boekenfestijn gekocht voor een paar euro en het leek me wel een leuk boek om te lezen tijdens de treinreis naar huis.
Daarmee is het dan ook gezegd: je moet er niet te veel van verwachten, het is geen superboek dat je moet aanbevelen bij iedereen...

Het verhaal gaat over Kirrick, het laatste roodborstje dat nog rondvliegt in Vleugelrijk. Omdat de eksters de macht in vleugelrijk willen overnemen en alle kleine vogelsoorten uitroeien (de andere komen daarna wel aan de beurt), slaat Kirrick op de vlucht naar veiligere oorden. Hij komt in contact met de wijze uil Tomar en samen bedenken ze wat om de moordende eksters te stoppen. Kirrick vertrekt op een missie om sterke bondgenoten te zoeken (denk aan onder andere adelaars en zeemeeuwen), die samen met de Hoge Uilenraad de strijd willen aangaan om de eksters te verslaan.

Vriendschap, avontuur, liefde, wraak, haat en een heuse veldslag, het kan ook allemaal bij de vogeltjes voorkomen. Disney heeft alvast de filmrechten gekocht!

Geen opmerkingen: