maandag 11 februari 2008

Films

Vorige week had Stijn enkele dagen vrij. We zijn af en toe de deur uitgeweest voor wat uitstapjes te maken, maar we hebben vooral van de vakantiedagen geprofiteerd om films te kijken:

*Sneakpreview Kinepolis: Juno
Juno is een film die kans maakt op verschillende oscars, waaronder die van beste film en beste actrice.
Juno is een 16-jarig meisje met een nogal "aparte" persoonlijkheid. Zo krijgt ze het idee om haar eerste keer met haar beste vriend te laten doorgaan, waarna ze meteen zwanger raakt. Met deze zwangerschap begint de film en is de rode draad doorheen de hele film. Juno moet beslissen of ze met de zwangerscap doorgaat of niet en of ze het kind zal houden.
Hoewel het eigenlijk om een drama-film gaat, is de film echt wel grappig. Het verhaal en de screenplay zijn heerlijk eenvoudig, met droge humor en aparte filmmuziek, wat de film een bijzonder tintje meegeeft. Ik denk niet dat hij de Oscar gaat winnen voor beste film, maar het is zeker en vast een echte aanrader!

*Alien en Aliens
Deze films hebben niet veel uitleg nodig. Horror en Science Fiction op z'n best, nog voor alle domme uitmelkerijen en Alien vs Predator-gedoe, meer moet dat niet zijn.

*Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
De hele extended edition van 3 uur en 20 minuten uitgekeken! Lord of the Rings blijft een trilogie die Stijn en ik elk jaar helemaal opnieuw bekijken. Deel 2 en 3 zullen snel volgen.

*Claymore
Claymore is een animereeks die bestaat uit 26 episodes en is terug te vinden in het fantasy, actie en drama genre. Claymores zijn half mens en half youma en gaan op zoek naar de mens-etende youma-monsters om deze uit te roeien. Ook al wordt er veel gevochten in de serie, toch zit er een goede verhaallijn achter! "Girl Power" op en top!

Geen opmerkingen: