maandag 3 december 2007

De trein

Vrijdagavond heb ik het record verbroken: maar liefst 5,5 uur onderweg voordat ik effectief thuis was! Trein in Rotterdam had eerst vertraging, daarna nog extra vertraging en werd uiteindelijk gewoon fijn geannuleerd.

Gevolg: de mensen die anders verspreid zijn over 2 tijdstippen, moesten allemaal op dezelfde vertraagde internationale trein van Amsterdam naar Brussel.
Eerst wilde de trein in Rotterdam niet vertrekken omdat er nog veel mensen op het perron stonden en kwamen de conducteurs maar liefst 3 keer voorbij de trein gelopen, terwijl ze op de raampjes klopten en duidelijk maakten dat iedereen moest doorschuiven. Ondertussen riep een andere tot 3 keer toe geïrriteerd door de luidsprekers dat de trein niet zou vertrekken indien er niet goed werd doorgeschoven. Dat had dan weer het gevolg dat mensen boos werden; men kon moeilijk in elkaars nek gaan zitten...

Een half uur later werd er opnieuw een boodschap door de luidsprekers geknald: "Beste mensen, de trein zit te vol, zo kunnen we niet vertrekken. Reizigers die naar Dordrecht en Roosendaal willen sporen, gelieve de nationale treinen te nemen zodat de mensen die naar België willen op de trein kunnen blijven zitten."

Nu hadden ze echter eerst de trein zo vol gestouwd, dat de mensen die wel wilden uitstappen, er gewoonweg niet meer uit konden! Ik weet niet waar er uiteindelijk mensen (letterlijk) uitgekropen zijn, maar een kwartiertje later zijn ze dan toch eindelijk vertrokken...

Door die enorme vertraging liep ik in Antwerpen natuurlijk zowel de trein naar Diest als naar Aarschot mis... Omdat ik absoluut geen zin had in nog een extra uur de koude te trotseren, ben ik dan maar op de eerste trein gestapt die naar een stad in gekende "thuisomgeving" reed. En zo kwamen we nog een keertje in het -nog steeds onafgewerkte- station van Leuven terecht :-)

3 opmerkingen:

Unknown zei

Hoe je bent in Leuven geweest en geen gedag komen zeggen!

Unknown zei

Wat is het openbaar vervoer toch gemakkelijk! Met de trein zal je er meteen "niet" zijn... Geef mij toch maar de auto.

Liez zei

@ Carolien: Dit vrijdag uitgehongerde en onderkoelde hoopje ellende met koorts had je niet over de vloer willen krijgen hoor ;-)

@ Stijn: Vrijdag doe je er ook zeker 3 uur over met de auto hoor... Heel Nederland zit dan op de autosnelweg!