woensdag 23 januari 2008

Er is geen tijd voor verveling!

Ondertussen zit de verhuis naar "het Zuiden" er weer op. Omdat ik alles al bijeengezet en ingepakt had, duurde het niet zo lang voordat papa en Stijn zaterdag alle tassen en dozen in de auto hadden verhuisd. Het was wel een beetje raar om de sleutel af te geven, de "gevreesde" trap af te lopen en voor de laatste keer de voordeur in het slot te gooien. Veel tijd om hier bij na te denken was er echter niet, want we zaten op een strak tijdsschema. Om 18u hadden we afgesproken in de Grenslandhallen in Hasselt, waar het jaarlijkse Toyota-feest zou doorgaan.
Dat betekende dus dat, eens thuis aangekomen, alle dozen, tassen en computer snel van de auto naar binnen verhuisd moesten worden, er snel wat gegeten werd en dat we ons in snel tempo moesten klaarmaken voor het Toyofeest.

Aangezien Toyota al 15 jaar lang zijn grote magazijn in Webbekom heeft staan, werd er dit jaar beloofd dat er nog meer geld tegenaan gegooid zou worden dan anders. Het zou dus een decadent feestje worden...
Toen we aankwamen in de gietende regen, was ik blij dat ik niet op Stijns aanvraag voor krullen ingegaan was. Er was in de eerste plaats geen tijd voor geweest en ten tweede zou er niets van over gebleven zijn...
Gelukkig konden we aansluiten bij de rij wachtenden binnen, waar de bekendste Joeri van Belgiƫ met een camera in zijn kielzog de mensen aan het entertainen was. Er zouden 1300 mensen komen en dat duurt even voordat die allemaal binnen zijn.
Na de controle van de uitnodiging werd iedereen via een catwalk naar de receptie met hapjes geleid. Waar de immens saaie uiteenzetting over de cijfers van het voorbije jaar, vorig jaar nog verplaatste werd, werd deze dit jaar helemaal geschrapt tot grote opluchting van het aanwezige publiek. Aan alle muren van de feestzaal hingen grote projectieschermen waarop af en toe weetjes werden getoond. Saaie cijfers werden op deze manier afgewisseld met leuke weetjes, een fijne oplossing :-)

Het eten was weer lekker, de drank vloeide rijkelijk en tijdens het het hele diner speelde de live-band van "Sterren op de dansvloer" onder leiding van Eric Melaerts. Verder waren er nog verscheidene dans- en showacts en als surprise act kwam Scala optreden, met gastoptredens van onder andere Stijn Meuris en Koen Buyse van Zornik.
Het was dus inderdaad een duur feestje! (foto's op Picasa)

Maandag heb ik Schemerwacht van Sergej Lukjanenko uitgelezen, het boek dat ik bij Nieuwjaar gekregen had. Het is een fantasyverhaal waarin lichte en duistere tovenaars moeten samenwerken om heksen, weerwolven en vooral elkaar onder controle te houden. Het boek is een echte Russische bestseller en is wel leuk om te lezen. De vele Russische namen die er in voorkomen zijn wel even wennen, maar het boek leest heel vlot. Het is wel een beetje moeilijk om er wat van te vertellen, zonder de essentie te verklappen...

Dinsdag zijn Stijn en ik naar het autosalon getrokken. Dat betekent dat Stijn zijn weg gaat tussen de mensen- en automassa en dat ik er achteraan huppel. Ik vind auto's namelijk niet zo boeiend, maar af en toe moet je eens wat over hebben voor je vriendje ;-)
Stijn heeft in ieder geval niet kunnen zeggen dat hij niets gezien heeft, want hij heeft meer auto's gefotografeerd dan dat hij mensen gefotografeerd heeft op het Toyotafeest van zaterdag! Degene die interesse hebben voor de laatste nieuwe automodellen, kunnen hier wel wat vinden.

Morgen gaat het richting Leuven, dus mijn week is wel gevuld :-)

Geen opmerkingen: