maandag 23 juli 2007

Yippee ki yay motherfucker en oud jeugdsentiment

Stijn en ik keken al een tijdje uit naar de verfilming van Transformers, een tekenfilmserie die we allebei volgden in onze jonge jaren :-)
Toen we hoorden dat Transformers al in avant-première in Kinepolis Hasselt te zien was, besloten we dan ook meteen om hem te gaan kijken. Jammer genoeg speelde hij die avond niet, dus zijn we naar Die Hard 4.0 gaan kijken. Die Hard zou natuurlijk geen Die Hard zijn zonder een grote portie actie en een verhaallijn waarin het John McClane niet makkelijk wordt gemaakt :-)
Gewoonlijk ben ik niet zo te vinden voor sequels, maar deze vond ik wel goed. Zelfs één van de betere actiefilms die ik de laatste jaren in de cinema heb gezien.

Nadat we een oude klasgenoot van Stijn (en tevens onze Kinepolisinfiltrant) tegengekomen waren in Hasselt, wisten we dat Transformers opnieuw zou spelen op woensdagavond. Stijn had geen zin om te wachten tot eind juli en we zijn woensdag dan maar voor de tweede keer op 3 dagen tijd naar de Kinepolis getrokken. Dit keer hadden we meer geluk :-)
Al is Transformers - Generation One de beste reeks uit het Transformers-gamma, toch hebben ze ervoor gekozen om in de film ook enkele figuren uit de spin-offs te halen. Meest bekende hiervan is Scorponok, die voor mooie actie in de woestijn zorgt :-)
Ik vond de film leuk, al mocht het verhaal wel wat meer vaart hebben. In de eerste helft kon er zeker en vast een heleboel geknipt worden dat totaal onrelevant was. De Autobots kwamen hierin gelukkig al in beeld, maar het duurde toch even voordat de strijd tussen Optimus Prime en Megatron op gang kwam en dat is toch net de clue uit de reeks? Wel leuk was dat Bumblebee naast de mensen de hoofdrol speelde! Bumblebee was altijd mijn favoriet :-) Al is het wel heel jammer dat hij in de film geen gele Beetle maar een sportieve Camaro is. Die Amerikanen hebben eigenlijk zo goed als alle Autobots en Decepticons veranderd in Amerikaanse wagens...
En natuurlijk: het einde bood een mooie uitweg voor een sequel. Volgende zomer Transformers 2?
Toch, aan alle fans: zeker niet te missen! ;-)

Geen opmerkingen: