maandag 26 november 2007

Weekend

Afgelopen vrijdag hadden al mijn leesgroepjes hun stickerkaart volgespaard, wat betekende dat het tijd was voor een beloning. 2 groepjes hadden gekozen voor een groot memory-spel met dino's, het derde groepje koos voor extra buitenspelen. De spelletjes memory verliepen rustig en leuk, het buitenspelen was heel vermoeiend. Het is niet zo evident om die snelle jongetjes te vangen met tikkertje, maar de kinderen vonden het wel super.

Zaterdag zijn Stijn, Carolien en Dries naar hier gekomen voor het weekend. Zaterdag hebben we wat rondgelopen in de stad en hebben we een typisch toeristisch boottochtje gemaakt over de Oude Gracht en de Singels. We zaten omgeven door een groepje Nederlanders van een of andere vereniging die het niet konden laten om opmerkingen te geven, waardoor er wel wat afgelachen werd. 's Avonds zijn we eerst gaan eten in een Indonesisch-Thais restaurant in een typische werfkelder aan de Oude Gracht en daarna zijn we enkele cocktails gaan drinken bij Broers. Het was wat aan het regenen toen we daar vertrokken, maar aangezien het onder het NH Hotel lag waar we zouden overnachten, was dat niet zo erg :-)

Zondag zijn we 's middags de Domtoren gaan beklimmen. Met z'n 112 meter geeft die een mooi uitzicht over de hele stad, maar daarvoor moet je dan wel eerst 465 trappen beklimmen...
Dat bleek achteraf wel beter mee te vallen dan ik eerst had gedacht. De steile trap omhoog van de Leeuw van Waterloo had me meer moeite gekost en die had slechts 226 treden...
Boven aangekomen was de harde wind heel koud aan de oortjes en wapperden de haren alle kanten uit, maar het uitzicht was wel de moeite!
Na de Domtoren zijn we even binnengelopen bij Labyrinth, de voormalige Elf Fantasy shop. Vervolgens werd de tocht verder gezet naar de Winkel van Sinkel, om gezellig iets te gaan drinken en een brownie te verorberen, om van daaruit naar het vernieuwde Spoorwegmuseum te trekken. Dat is wel de moeite waard om eens met kinderen naartoe te gaan. Ook voor kleine meisjes van 23 jaar waren er dingen genoeg om in en op te kruipen, dus leeftijd speelt geen rol ;-)
Vanuit het Spoorwegmuseum ging het weer richting hotel om alles bij elkaar te pakken en daarna op zoek te gaan naar een leuk restaurant om de avond af te sluiten. Aangezien Utrecht een hele grote stad is met massa's café'tjes en restaurantjes, is dat een missie op goed geluk. Caroliens oog viel op Opium, een restaurant dat er zowel gezellig als trendy uitzag en wat een schot in de roos bleek te zijn. Zowel de cocktails als het eten waren erg lekker (maar te veel) en ook het interieur was erg de moeite!

Toen ik vandaag verslag deed bij mijn collega-stagiaires op de school, vonden ze het een erg decadent weekend :-D Dat kan misschien wel zo zijn, maar het was in ieder geval heel leuk geweest!

Foto's volgen nog...

2 opmerkingen:

Unknown zei

Decadent, decadent. Die Hollanders kennen niks van 't goeie leven. ;-) Ik vond het een geweldig geslaagd weekend!

Liez zei

Ik ben wel benieuwd naar de foto's! Er moet ergens iets tussenzitten van mij op een kindervuurtoren :-)

Wij hebben trouwens op dat weekendje meer gezien en gedaan dan mijn collega-stagiaires op enkele jaren tijd! ;-)